Fedák Sári Színház

VITÉZ SZABÓLEGÉNY

Fedák Színház nézőtere

SZÉP ERNŐ SZÍNHÁZ VENDÉGJÁTÉKA

VITÉZ SZABÓLEGÉNY

mesejáték

 

 Mitugrász királyéknál nagy a baj!

Rebeka, az udvari főboszorkány, beletekint a varázsgömbjébe és – bár csak homályosan látja – hírét veszi, hogy egy olyan vitéz készül szembeszállni gonoszságukkal, aki hetet, tud ütni egy csapással! A nézők hamarosan megtudják, hogy csupán hét légyről van szó, de ez nem tartja vissza Cérna Jenőt, a vitéz szabólegényt, hogy szerencsét próbáljon az Óperenciai birodalom trónjáért, és persze Kegyetlenke királykisasszony kezéért. Útközben egy igaz barátra tesz szert, Irgum Burgum, a földkerekség legkisebb óriásának személyében, majd megérkezve a palotába sorra kiállja a három próbát:

 Legyőzi az Unikornist, az egyszarvú fenevadat; Elhozza a „Hármas Útkeresztről” a varázsfa gyümölcsét; Harmadikként magával az ördögök öreganyjával száll szembe  

 Persze Mitugrász király szavában nem lehet megbízni, így végül még Orfeuszt, a király kedvenc házisárkányát is le kell győznie, (ebben segít neki Irgum Burgum). Végül Kegyetlenke is megszelídül, elmúlik szívéből a gonoszság, s már, mint kedves és bájos királykisasszony nyújtja kezét Cérna Jenőnek. Győzedelmeskedik a jó, s boldogan élnek, amíg meg nem halnak! Mindez rengeteg zenével, tánccal, a mai gyerekek fülének is ismerős dallamvilággal.

 

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok