Fedák Sári Színház

CSÁRDÁSKIRÁLYNŐ

Fedák Színház nézőtere

Jenbach Béla - Kálmán Imre - Leo Stein

CSÁRDÁSKIRÁLYNŐ

KONCERT-OPERETT

 

A Csárdáskirálynő minden operettek legklasszikusabbja. Egy magyar zenés színháznak kötelessége, hogy állandóan műsorán tartsa ezt a remekművet.


Az operett-statisztikusok szerint nincs egyetlen olyan perc sem, hogy a föld valamelyik pontján föl ne csendülne - filmen, tévében, vagy rádióban -a Csárdáskirálynő valamelyik népszerű melódiája. Kálmán Imrének ezt a művét az Első Világháború alatt 1915-ben mutatták be Bécsben és 1916 novemberében került magyar színpadra. A darab hamarosan világsikert aratott, játszották Stockholmtól egészen az Egyesült Államokig. (Külön érdekesség,hogy a Világháború alatt még az Ausztriával ellenséges országokban is fantasztikus szériákat futott be!) A történet egy reménytelen... de mivel operettről van szó, reménytelennek látszó szerelemről szól. Edvin herceg rajong Szilviáért, a pesti orfeum csillagáért,de arisztokrata családja - természetesen - ellenzi ezt a rangon aluli kapcsolatot. Netán házasságot.Edvin szülei mindent elkövetnek,hogy fiúkat visszacsalják Bécsbe,hogy ott a neki megfelelő leányzót, Stázi komteszt válassza élettársául. A cselekményt a kedves,bolondos Bóni gróf, (aki sok más orfeumi dáma mellett Szilviába is szerelmes) és Feri bácsi, az orfeum törzsvendége bonyolítják. Utóbbi minden igyekezetével azon van, hogy összehozza Szilviát Edvinnel, s ennek érdekében egykori szerelmét, Edvin édesanyját is hajlandó leleplezni.

A szenzációs,igen érdekes zenéről a korabeli kritikusok így írtak: "Kálmán a Csárdáskirálynőben ötvözni tudta a bécsi keringőt és a magával ragadó, temperamentumos magyar zenét. A remek számok nemcsak a népszerűséget biztosítják, de igazi zenei élményt is nyújtanak"...

 

SZEREPOSZTÁS:

Vereckey Sylvia, sanzonett

SZEGEDI DÓRA / HORVÁTH ERIKA

Edvin herceg

JUHÁSZ LÁSZLÓ

Kaucsiánó Bonifác gróf

SÁRKÁNY KRISZTIÁN

Stázi grófnő

PYKA ALEXANDRA

Miska, főpincér

.

Cecília hercegné, Edvin anyja

OSVÁT MAGDA

Kerekes Ferkó

HORVÁTH LALA

Leontin grófnő

TISZAI NAGY ILDIKÓ

Ferdinánd fõherceg

HOMOKI TIBOR

Leopold Mária Lippert-Weilersheim hercege

 

Közreműködik:

a Fedák Sári Színház zenekara és tánckara

 

Koreográfia : PATUZZI MÓNIKA

Jelmeztervező : HALMI ILDIKÓ

Műszaki vezető : NAGYSZEGI MIHÁLY

Rendezőaszissztens : SÁRKÁNY ERIKA

 

Rendezte:

SÁRKÁNY KRISZTIÁN

Játszási napok

Dátum Időpont Előadás
2019. március 09.
szombat
17:00 CSÁRDÁSKIRÁLYNŐ
KONCERT-OPERETT
Jegyfoglalás
2019. május 11.
szombat
17:00 CSÁRDÁSKIRÁLYNŐ
KONCERT-OPERETT
Jegyfoglalás

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok