Fedák Sári Színház

Kálmán Imre: CSÁRDÁSKIRÁLYNŐ

Fedák Színház nézőtere

Jenbach Béla - Kálmán Imre - Leo Stein

CSÁRDÁSKIRÁLYNŐ

KONCERT-OPERETT

 

A Csárdáskirálynő minden operettek legklasszikusabbja. Egy magyar zenés színháznak kötelessége, hogy állandóan műsorán tartsa ezt a remekművet.


Az operett-statisztikusok szerint nincs egyetlen olyan perc sem, hogy a föld valamelyik pontján föl ne csendülne - filmen, tévében, vagy rádióban -a Csárdáskirálynő valamelyik népszerű melódiája. Kálmán Imrének ezt a művét az Első Világháború alatt 1915-ben mutatták be Bécsben és 1916 novemberében került magyar színpadra. A darab hamarosan világsikert aratott, játszották Stockholmtól egészen az Egyesült Államokig. (Külön érdekesség,hogy a Világháború alatt még az Ausztriával ellenséges országokban is fantasztikus szériákat futott be!) A történet egy reménytelen... de mivel operettről van szó, reménytelennek látszó szerelemről szól. Edvin herceg rajong Szilviáért, a pesti orfeum csillagáért,de arisztokrata családja - természetesen - ellenzi ezt a rangon aluli kapcsolatot. Netán házasságot.Edvin szülei mindent elkövetnek,hogy fiúkat visszacsalják Bécsbe,hogy ott a neki megfelelő leányzót, Stázi komteszt válassza élettársául. A cselekményt a kedves,bolondos Bóni gróf, (aki sok más orfeumi dáma mellett Szilviába is szerelmes) és Feri bácsi, az orfeum törzsvendége bonyolítják. Utóbbi minden igyekezetével azon van, hogy összehozza Szilviát Edvinnel, s ennek érdekében egykori szerelmét, Edvin édesanyját is hajlandó leleplezni.

A szenzációs,igen érdekes zenéről a korabeli kritikusok így írtak: "Kálmán a Csárdáskirálynőben ötvözni tudta a bécsi keringőt és a magával ragadó, temperamentumos magyar zenét. A remek számok nemcsak a népszerűséget biztosítják, de igazi zenei élményt is nyújtanak"...

SZEREPOSZTÁS:

Vereckey Sylvia, sanzonett

SZEGEDI DÓRA / HORVÁTH ERIKA

Edvin herceg

JUHÁSZ LÁSZLÓ

Kaucsiánó Bonifác gróf

SÁRKÁNY KRISZTIÁN

Stázi grófnő

HARASZTI ELVIRA

Miska, főpincér

REMÉNYI B. CSABA

Cecília hercegné, Edvin anyja

OSVÁT MAGDA

Kerekes Ferkó

HORVÁTH LALA

Leontin grófnő

TISZAI NAGY ILDIKÓ

Ferdinánd fõherceg

HOMOKI TIBOR

Leopold Mária Lippert-Weilersheim hercege

 

Közreműködik:

a Fedák Sári Színház zenekara és tánckara

 

Koreográfia : PATUZZI MÓNIKA

Jelmeztervező : HALMI ILDIKÓ

Műszaki vezető : NAGYSZEGI MIHÁLY

Rendezőaszissztens : SÁRKÁNY ERIKA

 

Rendezte:

SÁRKÁNY KRISZTIÁN

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok