Fedák Sári Színház

BOEING, BOEING - leszállás Párizsban!

Fedák Színház nézőtere

Marc Camoletti – Claire van Kampen – Hamvai Kornél:

BOEING, BOEING – leszállás Párizsban

VÍGJÁTÉK

 

Ha egy színház biztosra akar menni, első lépésként jó, ha a bohózatirodalom egyik tuti sikeréhez nyúl. Ez pedig a Guinness Rekordok Könyvében is szereplő francia komédia, a Boeing, Boeing (Leszállás Párizsban). Marc Camoletti vígjátéka ugyanis a világon legtöbbet játszott francia színdarab, amely nem kis dicsőség, hiszen ugye Molière is francia volt…

 

A klasszikus bohózati alapszituációban Bernard, a felkapott francia építész minden férfi számára irigylésre méltó életet él. Nem csak Párizs gyönyörű látképe hever a lába előtt, de a világ óriás légitársaságainak álomszép légiutas-kísérői is az ő ágyában landolnak.

Berthának, a házvezetőnőnek, arra sincs ideje, hogy felmondjon, miközben kénytelen nemzetközi konyhát vinni, a menü szinte óráról-órára változik. Ráadásul váratlanul beállít vidékről a házigazda halottá nyilvánított osztálytársa, Robert is, aki egyik ámulatból esve a másikba igyekszik megtalálni a helyét a hatalmas forgatagban.

 

Bernard boldog, korántsem hétköznapi menetrendjét azonban váratlanul felborítják a Párizs feletti kedvezőtlen légköri viszonyok.

 

SZEREPOSZTÁS:

Bernard

.

Robert

BÉKEFI LÁSZLÓ

Bertha

MASZLÓ ÁGOTA

Judith

LŐRINCZ VERONIKA / CSEH FRUZSINA

Janet

PYKA ALEXANDRA

Jacqueline

KISS RÉKA

 

 

 

Jelmeztervező : HALMI ILDIKÓ

Műszaki vezető : NAGYSZEGI MIHÁLY

Rendezőaszissztens : SÁRKÁNY ERIKA

 

Rendezte:

SÁRKÁNY KRISZTIÁN

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok